Нуждае ли се Мхитарян от трансфер?

    Нуждае ли се Мхитарян от трансфер?
    Trybex / Shutterstock.com

    През летния трансферен прозорец Манчестър Юнайтед привлече Хенрик Мхитарян от немския колос Борусия Дортмунд за около 26 млн. паунда. Тогава изглеждаше, че Червените дяволи са сключили изключително изгодна сделка.

    В последните няколко сезона арменецът се  превърна в един от най-ефективните играчи на своята позиция в Европа. За феновете на Манчестър Юнайтед това бе вълнуващо попълнение и предвид броя асистенции и голове, от него се очакваше да е една от звездите на Олд Трафорд този сезон.

    Вместо това 27-годишният играч трудно намира място в отбора воден от Жозе Моуриньо. В някои мачове, дори  бе оставян извън групата  от португалеца. Специалният твърди, че Мхитарян все още не е подготвен за натоварването във Висшата лига.

    Но спортната форма  и опитът не се трупат край страничната линия. Самия Мхитарян се зарече, че ще се докаже в отбора, но засега изглежда няма място за него в плановете на Моуриньо.

    Странно е, играч привлечен през лятото да не попада, дори в групата. Едва ли формата му е толкова слаба, след като миналия сезон арменеца игра в Бундеслигата и Шампионска лига с Борусия Дортмунд.

    Немците са сред водещите отбори в Европа и липсата на класа не е причината. Отстрани изглежда, че Моуриньо просто не харесва арменеца, като играч, въпреки че го привлече през лятото. Ако тази теза е вярна, то Мхитарян едва ли някога ще спечели симпатиите на португалския мениджър.

    Хенрик Мхитарян определено е специален футболист. Досега както в Дортмунд, така и в Шахтьор Донецк, той го доказа. Но след трансфера си в Юнайтед нещата се промениха и ако желае да бъде постоянна част от отбора си, то той вероятно трябва да напусне Червените дяволи.

    Жалко е да ставаме свидетели на това, как Мхитарян не успява „търка пейката“ в Юнайтед, след прекрасния сезон, който изигра с Борусия Дортмунд, но понякога големите трансфери не оправдават очакванията.

    Premier League

    <
    Luglio 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"6":"Giugno 2024","7":"Luglio 2024","8":"Agosto 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031