Манчестър Сити ще бъде повече от обикновен съперник за Барселона

    Манчестър Сити ще бъде повече от обикновен съперник за Барселона

    Преди две седмици на Ноу Камп Барселона прегази Манюестър Сити с 4-0. В този мач обаче, имаше редица непредвидени обстоятелства, довели до внушителния резултат. Най-сериозно влияние оказа моментът на лудост, обзел бившият вратар на Барса Клаудио Браво, който игра с ръце извън очертанията на наказателното поле.

    Двата тима се изправят един срещу друг във вторник вечер на Етихад Стрейдиъм. Домакините успяха да прекъснат поредицата от 6 мача без победа през уикенда, след победа с 4-0 над Уест Бромич. В последните няколко срещи аржентинският нападател Серхио Агуеро ту попадаше в стартовия състав, ту бе извън него, но през уикенда се отчете с 2 попадения.

    Немският национал Илкай Гюндоган също вкара два гола срещу Уест Бромич и изглежда се връща в най-добрата си форма за Гражданите. Убедителната победа възвърна позагубената увереност у играчите и феновете на небесносините. Това навежда на мисълта, че Гражданите няма да бъдат лесен противник за Каталунците.

    В Примера отбора на Луис Енрике спечели с 1-0 срещу закотвения на дъното Гранада. Барселона се добра до победата с неубедителна игра, което личи от резултата. В състава на испанския шампион има проблем с контузени играчи, като сред тях са основни фигури като Жерар Пике и Андрес Иниеста.

    Контузиите и формата в която се намира Барса дават основателни надежди на Гражданите, че могат да прекъснат поредицата от 5 загуби от Каталунците в Шампионска лига.

    Основен стълб в играта на испанците, върху който трябва да обърнат внимание в щаба на Сити е атомното нападени – Меси, Неймар и Суарес. Ако съумеят да се справят с тях, Сити имат необходимите качество и рутина да измъкнат нещо от мача. Играчи като Агуеро, Гюндоган, Кевин Де Бройне и Давид Силва са способни да докарат много проблеми на Барселона.

    С възвърнато самочувствие, Манчестър Сити ще се противопостави много по-успешно на Барселона и няма да е чудно, ако Гражданите се окажат твърде голям залък за Каталунците.

    <
    Luglio 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"6":"Giugno 2024","7":"Luglio 2024","8":"Agosto 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031