Манчестър Сити се нуждае от победа срещу Уест Бромич

    Манчестър Сити се нуждае от победа срещу  Уест Бромич

    Гостуванията на Уест Бромич Албиън обикновено не са нещо по-специално за Манчестър Сити. Не и този път, след като Гражданите са в серия от 6 последователни срещи без победа във всички срещи.

    Негативната поредица е рекорд за мениджъра на Небесносините Пеп Гуардиола, който никога преди не е записвал подобно „постижение“. В последната среща момчетата на испанския наставник загубиха от градския съперник Мачестър Юнайтед за Купата на Лигата.

    Резултата в срещата 1-0, оформи с гола си Хуан Мата. Съставът, който Гуардиола избра за срещата, подсказва, че бившия наставник на Барселона не счита надпреварата за приоритет пред отбора.

    Въпреки продължителната серия от лоши резултати Гражданите продължават да са начело в класирането, но вече редица клубове, сред които Ливърпул, Тотнъм, Арсенал и Челси, дишат във врата им.

    Победа в срещата с Дроздовете е  необходима на Сити,  за да се възстанови  накърненото доверие между играчите и към мениджъра. Лошата форма на Гражданите, вече води след себе си критики към треньора. Редица анализатори се питат, дали Висшата лига не се оказва голяма хапка за испанския треньор, който властваше в Испания и Германия.

    Безспорно е, че Сити са един от най-добрите отбори в Премиършип, но дори най-силните футболисти, могат да изпаднат в криза. Определено победа срещу Уест Бром ще възстанови увереността на играчите на Гуардиола.

    Всякакъв друг резултат ще предизвика вълна от коментари, за наличието на криза при Гражданите. За техен късмет обаче, Дроздовете също не са в блестящо състояние. Момчетата на Тони Пюлис са спечелили едва 2 от последните си 18 срещи в Премиършип.

    Ако в Манчестър смятат, че целта им е титлата този сезон, то те се нуждаят от серия от победи, която трябва да започне възможно най-скоро. Мачът с Уест Бромич е  прекрасен шанс за началото на нужната успешна поредица .

    Premier League

    <
    Luglio 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"6":"Giugno 2024","7":"Luglio 2024","8":"Agosto 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031