Преглед на срещите от Лига Европа – част 2

    Преглед на срещите от Лига Европа – част 2

    Останалите две срещи в Лига Европа имат своите ясни фаворити за продължаване напред. Въпреки това, на тази фаза от турнира, никой от отборите не бива да бъде подценяван.

    Виляреал натрупа преднина от 1-2 преди мача на „Дженерали Арена“ срещу Спарта Прага. Централният защитник на чехите Якуб Брабец призна, че отборът му е бил надигран в първия двубой и е можело да „допуснат дори повече голове“. Вратарят на Спарта Давид Бичик, пък се извини на феновете, за това, че не е успял да изчисти топката, след което Виляреал са открили резултата.

    Мениджърът на Чешкия гранд Зденек Счезни ще трябва да повдигне духа на тима си и да им вдъхне увереност, че с помощта на домакинското предимство те могат да обърнат развоя на срещата в своя полза. Нападателят на Виляреал Седрик Бакумбу отбеляза и двете попадения в първия мач и е изпълнен с увереност, казвайки, че неговия отбор е постигнал „най-важното“ – победа в домакинската среща. Той ще се стреми да увеличи сметката си от седем гола и да помогне на Жълтата подводница да продължи курса напред.

    Спарта Прага се представя невероятно у дома по време на целия сезон - те все още не са загубили мач пред собствена публика. Този факт прави сблъсъка по-интригуващ, още повече, че Виляреал напоследък се затрудняват с постигането на добри резултати при гостуванията си.

    Прогнози за Спарта Прага - Виляреал

    Последната среща изправя едни срещу други украинците от Шахтьор Донецк и португалския Спортин Брага. Шахтьор посреща Брага на своя „Донбас Арена“, след като спечелиха гостуването си миналата седмица с 1-2. Миньорите са изявения фаворит в този сблъсък, след четирите си поредни победи в турнира.

    Положението изглежда още по-зле за Брага, които не са успели да намерят мрежата в три от последните си четири гостувания в Европа. Треньорът на Шахтьор Мирча Луческу ще бъде без централния защитник Ярослав Ракитски, който е наказан, след като получи картон в първата среща. Мениджърът на Брага Пауло Фонсека е лишен от услугите на Руи Фонте и Крислан, които са контузени.

    Брага ще трябва да преодолее един скорошен спад във формата и да отбележи поне два гола в четвъртък вечерта, за да имат шанс да продължат към полуфиналите. Притеснително за тях е, че те не са спечелили нито едно от последните си четири гостувания, докато Шахтьор са наистина силен домакин. Последният път, когато украинският тим загуби у дома беше срещу Реал Мадрид, при това в доста успорван мач с 3-4.

    Прогнози за Шахтьор Донецк - Спортинг Брага

    <
    Luglio 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"6":"Giugno 2024","7":"Luglio 2024","8":"Agosto 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031