Преглед на срещите от Лига Европа – част 1

    Преглед на срещите от Лига Европа – част 1

    Четвъртфиналите в Лига Европа се завръщат с четирите вълнуващи реванша на срещите от миналата седмица. Развръзката на всички сблъсъци предстои и всеки треньор ще трябва внимателно да подбере тактическите си указания преди важните срещи. Много от най-важните играчи на осемте клуба, изправящи се едни срещу други, бяха запазени през уийкенда – това илюстрира колко много означава надпреварата за всеки отбор.

    Ливърпул впечатли в първия си мач срещу Борусия Дортмунд, като си осигури равенството 1-1 в Германия. Въпреки това, букмейкърите все още определят немците като фоворит за участие в полуфиналите, след срещата на Анфийлд. Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп знае, че работата е наполовина свършена. Той запази някои играчи и въпреки това отбора набра самочувствие с победата си с 4-1 над Стоук Сити през почивните дни. Колегата му отсреща Томас Тухел също остави основни играчи на пейката, но Дортмунд не успя да се справи със съпротивата на Шалке 04 и завърши наравно 2-2.

    Бившият футболист на Дортмунд Щефан Фройнд заяви, че немците ще трябва да се възползват от "слабото звено" на Мърсисайдци в центъра на защитата и да очакват грешки от тях, когато са подложени на натиск.

    Юрген Клоп няма да е изправен пред кой знае каква дилема, кой да оглави атаката на отбора. По всичко личи, че това ще бъде белгиецът Дивок Ориги, който заби 3 гола в последните си 2 изиграни двубоя, включително и важния гол на Сигнал Идуна Парк. Халфът Джеймс Милнър вероятно ще е капитан в отсъствието на титулярният носител на лентата Джордан Хендерсън. Милнър е достатъчно уверен в решителността и способностите на отбора  да довърши започнатото.

    Мачът гарантира да бъде една вълнуваща среща на два отбора изповядващи атакуващ футбол. С помощта на „дванадесетия играч“ Ливърпул се очертава да има предимство и може да обърка предварителните прогнози.

    Прогнози за Ливърпул - Борусия Дортмунд

    Втория фаворит с най-големи шансове за трофея и носител на отличието за последните два сезона Севиля, си осигури удобна позиция след първата среща, след като победи с 1-2 като гост. Сега те домакинстват на Атлетик Билбао на своя „Рамон Санчес Писхуан“ с мисълта да не загубят срещата, което ще е достатъчно, за да продължат напред.

    Треньорът на Билбао Ернесто Валверде бе подложен на натиск и заяви, че шансовете на неговия клуб са паднали под 50%. Според него, ключът към успеха се крие в нагласата на неговите футболисти, които трябва да излязат с мисълта, че могат да обърнат развоя на срещата.

    Валверде няма да може да използва напред Иняки Уилямс, който получи контузия. Той ще разчита на голмайстора на състезанието Адурис, да добави още попадения към деветте си до този момент и по този начин да помогне на отбора да се класира напред. Севиля спечелиха последните си единадесет срещи като домакин в този турнир и това дава поводи да мислим, че са по-слини от Атлетик Билбао. Тяхната цел е да спечелят този трофей за трета поредна година.

    Прогнози за Севиля - Атлетик Билбао

    <
    Luglio 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"6":"Giugno 2024","7":"Luglio 2024","8":"Agosto 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031