Може ли Фейнорд да прекъсне 18-годишното чакане за титлата

    Може ли Фейнорд да прекъсне 18-годишното чакане за титлата
    mr3002 / Shutterstock.com

    Фейнорд изживява дълго, разочароващо, продължило почти двадесет години очакване, отново да спечели титлата в Ередивизи. Последно това се случи през 1999 г., когато Филипсите спечелиха първенството с 15 т. преднина пред Вилем II.

    Оттам насетне, привържениците на Фейнорд са принудени да гледат как ПСВ Айнтховен и Аякс печелят златните медали година след година. Като изключим периода 2006 – 2011 г., Фейнорд винаги е бил в борбата за челните места – в 13 от 17 сезона отбора завършва в челната четворка. Тази година отборът има потенциал да прекъсне дългото чакане.

    Тимът на Джовани Ван Бронхорст в момента е на първо място в класацията, с крехка преднина пред основните конкуренти Аякс и ПСВ Айнтховен. Те вече постигнаха равенство срещу едните и победиха другите.

    Формата на клуба е впечатляваща. Фейнорд започна с победа 5-0 над Грьонинген, която ги качи на върха, място, което отборът държи до сега. До преди равенството 1-1 с Аякс отборът записа 100% актив успеваемост в лигата и спечели 9 поредни победи. Последвалите равенства скъсиха преднината им на върха,  както и изненадващото поражение от кандидатите за изпадане Го Ахед Ийгълс.

    Голяма част от прекрасните резултати на тима се дължат на солидната форма на Николай Йоргенсен. Датският национал сякаш се забавлява на терена и вече заби осем попадения и асистира четири пъти в единадесетте срещи до момента. С подкрепата на опитния Дирк Каут, зад него, Филипсите бележат изключително лесно този сезон – 28 гола в 11 срещи. Естествено е нападателите на тима да позагубят форма в хода на сезона, но колкото по-дълго те бележат със същото темпо, толкова по-голям е шансът отборът да спечелят златото в Холандия.

    Този сезон добрата форма на тима не се ограничава само до Ередивизи обаче. Това може да окаже негативен ефект в продължение на дългия сезон. Фейнорд най-вероятно ще се класира в елиминационната фаза на турнира Лига Европа, а също така продължава да участва и в турнира за Купата на Холандия. Играейки на толкова много фронтове, рано или късно умората ще се окаже фактор по пътя към титлата. При всички положения местния шампионат ще бъде основната цел пред тима, за да зарадват своите привърженици с първа титла от 18 години насам.

    Разбира се, шампионатът е тежък, Аякс и ПСВ Айнтховен няма да се откажат лесно от златните медали. Двата гранда доминират в последните години и техните играчи много добре знаят, какъв е вкуса на успеха на в шампионата. Дори най-малка грешка може да се окаже разликата между това Фейнорд да спечели титлата и да остане в подножието отново. Титлата ще коства на отбора всяка частица желание и усилия, но настоящият сезон изглежда е най-добрата възможност за Филипсите да прекратят дълготрайното очакване.

    <
    Mai 2024
    Football prédictions
    >
    {"4":"Avril 2024","5":"Mai 2024","6":"Juin 2024"}
    LunMarMerJeuVenSamDim
    0102030405
    06070809101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031