Дербитата, които ще приковат погледите към Купата на лигата

    Дербитата, които ще приковат погледите към Купата на лигата

    Купата на лигата е по-незначителен турнир, към който отборите от Висшата лига, обикновено, се отнасят с пренебрежение. Повечето от топ отборите имат други приоритети – дали съревнованието за титлата, топ 4 или Шампионската лига.

    Въпреки това, интереса върху Купата на лигата може да се покачи рязко, след изтеглени жребий за четвъртия кръг. Той отреди намиращите се в челото на Висшата лига Ливърпул и Тотнъм да се изправят едни срещу други. И двата отбора, вероятно ще използват ротации в съставите си, но въпреки това срещата във Вторник си остава интересна.

    Двата отбора се радват на добро начало на сезона, като само головата разлика ги дели в челната тройка. Треньорите на двата отбора – Юрген Клоп и Маурисио Почетино, пък са смятани за едни от най-добрите специалисти в лигата.

    И въпреки, че турнирът не представлява голям залък за отборите от елита, нито един от двамата не желае загуба, която може да наруши инерцията на тима му в шампионата.

    Другата интригуваща среща в четвъртия кръг противопоставя градските съперници Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити. Нито Червените дяволи, нито гражданите влизат в сблъсъка в добро състояние, след като отбора на Жозе Моуриньо загуби катастрофално от Челси, а момчетата на Гуардиола  завършиха наравно със Саутхямптън.

    Моуриньо е известен с това, че не харесва този турнир, но от друга страна това е добра възможност да натрие носа на градския съперник Сити, след загубата в дербито по-рано през сезона.

    От друга страна Гражданите са в серия от пет мача без победа, а Пеп Гуардиола никога не е допускал 6 срещи без успех в кариерата си, което ще го мотивира допълнително да прекъсне лошата серия.

    Като цяло до сега тази надпревара бе пренебрегвана от големите отбори, но предстоящите срещи във вторник и сряда имат потенциала да генерират интерес и да привлекат вниманието на публиката към надпреварата, поне за малко.

    <
    Mai 2024
    Football prédictions
    >
    {"4":"Avril 2024","5":"Mai 2024","6":"Juin 2024"}
    LunMarMerJeuVenSamDim
    0102030405
    06070809101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031