Домакинското предимство – ключ към победата на Манчестър Юнайтед

    Домакинското предимство – ключ към победата на Манчестър Юнайтед
    Vlad1988 / Shutterstock.com

    В мач-реванш от 1/8 финалите на Лига Европа отборите на Манчестър Юнайтед и Ростов се изправят един срещу друг. Първата среща завърши при резултат 1-1 в Русия. Тогава Жозе Моуриньо изрази притеснения относно терена на домакините, като го определи като „ужасяващ“. Качеството на терена на „Олд Трафорд“ несъмнено е по-добро и това е само една от факторите, които са в полза на Юнайтед в реванша.

    Моуриньо ще търси победа, в опит да загърби отпадането от ФА Къп, което отборът му претърпя в понеделник. Срещу Челси, Юнайтед стоеше добре в тактически план, докато не бе изгонен Андер Ерера. Загубата на „Стамфорд бридж“ бе първа за отбора от януари насам, когато тимът загуби от Хъл Сити в полуфинал за Купата на Лигата. От тогава насам тимът записа поредица от 10 мача без поражение. Португалският специалист ще опита да повтори доброто представяне в този период.

    Ростов от своя страна също са в добра форма, записвайки поредица от 7 мача без загуба, включително равенството с Юнатед в първата среща. В тези мачове гостите отбелязаха 6 попадения на Том Томск като гост в Руската Премиер Лига и 4 гола на Спарта Прага у дома в Луга Европа. Формата на отбора при гостуванията в Европа обаче, дава поводи за спокойствие на феновете на червените дяволи.

    В Шампионската лига отборът записа само една победа в 5 мача далеч от дома. Ростов победи Андерлехт с 0-2, а в останалите двубои завърши наравно с ПСВ и Аякс и загуби съответно от Атлетико Мадрид и Байерн Мюнхен. В Лига Европа Ростов записа едно равенство и една загуба в мачовете си като гост, което означава, че един единствен път отбора е записал положителен резултат далеч от дома.

    Манчестър Юнайтед пък, се представят много силно при домакинствата си в Лига Европа. До момента отбора записа 5 победи и едно равенство в шестте си мача у дома. Успехите дойдоха с 1-0 над Заря Луганск, 4-1 над Фенербахче, 4-0 над Фейенорд и 3-0 над Сент Етиен. В интерес на истината Ростов не е представлява по-голяма заплаха от тези отбори.

    Добрите новини за Моуриньо след загубата от Челси са свързани със завръщането в игра на Златан Ибрахимович. Въпреки че се представи на ниво Маркъс Рашфорд ще трябва да отстъпи мястото си на върха на атаката за сметка на шведа. Антони Марсиан също може да се завърне в стартовата единадесеторка, а Хенрик Михитарян ще се надява да запише малко повече минути отколкото срещу Челси.

    Ростов спечели едва две турнирни срещи през сезона и това едва ли ще се промени именно в този двубой. Резултат 2-2 би ги класирал напред, но предвид отпадането от ФА Къп и трудностите, които изпитва във Висшата лига, Юнайтед има нужда да спечели  Лига Европа, за да се класира в Шампионска лига догодина. Момчетата на Жозе Моуриньо имат достатъчно класа и мотивация за да постигнат победа в тази среща.

    <
    Iunie 2024
    Fotbal pronosticurile
    >
    {"5":"Mai 2024","6":"Iunie 2024","7":"Iulie 2024"}
    LuMaMiJoViDu
    0102
    03040506070809
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930