Претоварването в края на сезона, може да коства участието на РБ Лайпциг в Шампионска лига

    Претоварването в края на сезона, може да коства участието на РБ Лайпциг в Шампионска лига

    До февруари новаците в Бундеслигата РБ Лайпциг бяха на път да сътворят една от най-големите изненади в историята на немското футболно първенство. Тимът бе реален претендент за титлата, още в дебютното си участие в елитната дивизия на Германия.

    С финансовата подкрепа на гигантите Ред Бул се очакваше тимът да успее да запази мястото си в елита без проблем, но малцина са предвиждали отборът да се бори за титлата.

    Въпреки теоретичните шансове, 10 кръга преди края на шампионата мечтата за спечелване на  титлата изглежда по-скоро непостижима.

    През миналия уийкенд РБ Лайпциг допусна неочаквана загуба от Волфсбург, който изпитва много трудности през сезона и едва успява да се пребори за точки. Вълците се намират извън зоната на изпадащите само заради по-добрата си голова разлика, но това не им попречи да надвият кандидат-шампиона на собствения му „Ред Бул Арена“.

    Поражението позволи на Байерн Мюнхен да се откъсне на 10 точки на върха, което на практика означава, че тимът най-вероятно ще спечели нова титла на страната. Баварците са загубили едва 9 точки в последните си 17 срещи и са в поредица от 13 срещи без загуба и едва ли ще дадат възможност на Лайпциг да ги изпревари в оставащите мачове.

    Независимо от това, дали ще спечелят първенството или не, този сезон ще бъде отчетен като изключителен успех за тима, който вероятно ще се класира на някое от първите 4 места в таблицата, даващи право на участие в Шампионската лига догодина.

    Намирайки се на второ място с 4 точки преднина пред третия Борусия Дортмунд, очакванията са отборът спокойно да запази позиция в челото. Въпреки това, предвид формата  си, все още има шанс нещата да се обърнат с главата надолу и Хофенхайм и Херта да изместят Лайпциг от четворката.  С 3 загуби в последните си 6 мача отборът на Ралф Хайзенхютл трябва да отложи празненствата, тъй като само 9 точки разделят тима от петата позиция.

    Въпреки че успяха да останат непобедени до декември месец, оттогава насам Лайпциг допусна цели 5  поражения и е видно, че тимът „прегоря“. Това е нормално, предвид факта, че повечето играчи за пръв път участват в Бундеслигата и не са привикнали на интензивното натоварване, което предлага елита на Германия.

    В оставащите седмици, новакът трябва да се окопити и да намери отново добрата форма от началото на сезона, иначе съществува реална опасност да пропилее усилията, които положи и  да изпадне от челната четворка, която би осигурила участие в Шампионската лига.

    <
    Iunie 2024
    Fotbal pronosticurile
    >
    {"5":"Mai 2024","6":"Iunie 2024","7":"Iulie 2024"}
    LuMaMiJoViDu
    0102
    03040506070809
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930