Предстои ли още една криза в Челси?

    Предстои ли още една криза в Челси?
    CosminIftode / Shutterstock.com

    Резултатите във Висшата лига не бяха никак приятни за феновете на Челси. След като загуби с 2-0 от Арсенал в предишния си двубой от лигата, тимът се очаквашe да постигне доста по-добър резултат при гостуването си на Борнемут.

    Резултатът в мача бе 0-0 на полувремето. Въпреки това, никой не можеше да предвиди това, което последва в останалите 45 минути от сблъсъка – Борнемут се развихри и надви Челси с 4-0.

    Резултатът и победата на Арсенал над Кардиф означава, че Челси изпадна от топ 4 на класирането на Висшата лига. Манчестър Юнайтед вече настига тима и се намира на 6 място, като съществува все по-голяма опасност Челси да завърши на 6 позиция този сезон.

    На отбора все пак му остава Лига Европа, ФА Къп и Купата на лигата, като вече достигна финала на последната. Дори и да спечели Купата на лигата и ФА Къп този сезон, да завърши извън топ 6 във Висшата лига би било огромно разочарование.

    Това е първият сезон на Маурицио Сари на „Стамфорд Бридж“ и нещата изглежда вървяха добре. Ключовият му трансфер, Жоржиньо се справяше добре в средата на терена и контролираше мачовете на Челси, но положението се промени в последните седмици.

    Отборите осъзнаха, че Челси играе срещите си чрез Жоржиньо и започнаха да играчи, които да пречат на италианския национал, когато той се добере до топката. Това намали влиянието, което Жоржиньо може да има върху мачовете и представянето му, както и това на Челси, се влоши.

    Въпреки че има най-добрия централен полузащитник във Висшата лига на разположение в лицето на Н’Голо Канте, Сари изглежда не желае да промени системата си или състава. Канте получи топката в наказателното поле на Борнемут в сряда вечер, но не успя да я контролира добре, когато беше сам срещу вратаря.

    Тази ситуация показа, че тимът се нуждае от играч, който знае как да играе в позицията на нападател и да се възползва от предоставените му възможности. Канте не е този играч и е ясно, че талантът му се похабява, когато той се изявява по-напред от халфовата линия.

    Има съмнения и около това колко подходящ е Гонзало Игуаин, способността на Давид Луис да играе в защита, и решението Матео Ковачич да е част от началния състав, за да може да бъде сменен със Рос Баркли във второто полувреме.

    Но вероятно най-шокиращото нещо в Челси до момента бе признанието на Сари, че може би не успява да мотивира играчите си. И друг път сме виждали подобно поведени от страна на Челси, така че това не е много голяма изненада, но да бъде направено такова изказване показва слабостите на мениджъра.

    Ако Сари не може да мотивира играчите си да играят в стила, в който иска, какво бъдеще има той в клуба? Сари задържа играчите си в съблекалнята повече от 40 минути след мача с Борнемут, като каза, че иска да говори с тях насаме.

    Остава да видим дали това ще има позитивно влияние, но когато мениджър започне да критикува играчите си публично, това обикновено не свършва добре. Попитайте Жозе Моуриньо.

    <
    maja 2024
    Piłka nożna prognozy
    >
    {"4":"kwietnia 2024","5":"maja 2024","6":"czerwca 2024"}
    PnWtŚrCzPtSoN
    0102030405
    06070809101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031