Бразилия не е в най-добрата си форма в Мондиал 2018

    Бразилия не е в най-добрата си форма в Мондиал 2018
    A.RICARDO / Shutterstock.com

    Бразилия победи Мексико с 2-0 в понеделник следобед, с което си спечели място на четвъртфиналите на Световното първенство. Попадения във второто полувреме от страна на Неймар и Роберто Фирмино бяха достатъчни, за да може южноамериканският тим да достигне седмите си поредни четвъртфинали на Мондиала.

    Резултатът също означава, че тимът на Мексико е загубил в осминафиналите на последните 7 първенства. Трикольорите имаха шанс да продължат напред в първенството до късния гол на Фирмино. Въпреки това, Бразилия изглежда контролираше играта, но без да се възползва от това като прибавя попадения в своя полза.

    Като при повечето си срещи от турнира, отборът на Тите впечатли с играта си срещу Мексико, но не показа най-доброто от себе си за достатъчно дълго време.

    Въпреки това, през цялото време съществуваше възможността един от класните футболисти на Селесао да се изяви - и така и стана. Неймар отбеляза гол отблизо, но приносът за преминаването през мексиканската защита бе на Вилиан.

    Неймар доста помогна за попадението на Фирмино - нападателят на Ливърпул вкара гол след като изстрелът на Неймар бе спасен от вратаря на мексиканците, Гилермо Очоа. Звездата на ПСЖ бе замесен в спорен инцидент, когато футболист на Мексико настъпи крака му, и той се запревива от болка.

    Като изключим театралните изпълнения, Бразилия изглежда има всичко нужно, за да стигне далеч в Русия тази година. Когато мислим за Бразилия, винаги се сещаме за атакуващи футболисти като Неймар, Филипе Коутиньо, Вилиан и Габриел Жезус. Въпреки това, защитата на Селесао е допускала само 1 противниково попадение в 9 двубоя. Изглежда, че отборът е застрашителен във всеки аспект на терена.

    Бразилия ще се изправи срещу Белгия в четвъртфиналите на Мондиала. Южноамериканските гиганти може да вдигнат трофея отново в Русия без да са в най-добрата си форма. Въпреки това, бихме се радвали да видим Бразилия да даде всичко от себе си в някой от предстоящите си сблъсъци.

    World Cup

    <
    czerwca 2024
    Piłka nożna prognozy
    >
    {"5":"maja 2024","6":"czerwca 2024","7":"lipca 2024"}
    PnWtŚrCzPtSoN
    0102
    03040506070809
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930