Мондиал 2018: Южна Корея

    Мондиал 2018: Южна Корея
    Alizada Studios / Shutterstock.com

    Южна Корея ще играе в Група F на Световното първенство през 2018. Това е най-трудната група в тазгодишното издание на турнира, която си заслужи прякора „Групата на Смъртта“. Южна Корея ще се изправи срещу Швеция, Мексико и Германия по време на груповата фаза.

    Голяма част от футболистите на Южна Корея се изявяват в К-Лига Класик. Дванадесет играчи на националния отбор играят в Южна Корея, докато останалите се надпреварват в Япония и в различни европейски лиги.

    Южна Корея ще разчита най-вече на нападателя на Тотнъм Сон Хюн-Мин. Той е отбелязал 21 гола в 65 мача с националния тим. Сон е има няколко поредни сезони със своя клуб, в които е записвал 18 или повече попадения. Нападателят ще има решаваща роля при пробиването на защитата на Германия и отбелязването на гол във вратата на Мануел Нойер.

    Сон ще се нуждае от головете и асистенциите на изгряващата звезда на Южна Корея Хуан Хи-чан. Играчът все още е нов в националния отбор и Световното може да бъде неговият пробив. Хуан прекара последните 3 сезона в Ред Бул Залцбург. Той отбеляза 13 попадения в 36 двубоя за австрийците миналия сезон.

    Полузащитникът Ки Сун-Йон е най-опитният футболист на Южна Корея. Ки е без клуб след като договорът му със Суонзи изтече. Той ще бъде мотивиран да се справи добре това лято, с което да си намери нов отбор. Ки има 100 мача за националния тим и ще бъде сърцето и душата на отбора в средата на терена.

    Мениджърът Шин Тае-Йонг отговаря за тима от малко повече от година. Той бе назначен на поста през 2017, когато Улрих Щилике бе уволнен. Шин е бил треньор на различни юношески отбори на международно ниво в Южна Корея преди да достигне до този ранг. Резултатите на играчите под негово управление са спорни.  Тимът успя да спечели и да завърши наравно с няколко не толкова силни отбори от световния футбол. Срещу по-внушителни съперници обаче Южна Корея не се справя толкова добре. Отборът загуби от Босна и Херцеговина с 3-1 при подготовката си за Световното първенство. Южна Корея има още един приятелски мач преди началото на Световното, където ще се сблъска с Боливия.

    Южна Корея е добър тим със солидни професионалисти. Националният отбор би имал доста по-добър шанс да премине към следващата фаза ако бе класиран в друга група. Има неясноти относно качеството на халфовете и защитата на тима. Дали те ще се справят с конкуренцията?

    Южна Корея ще се затрудни с представянето си срещу силните шведски футболисти и техничния мексикански тим. Отборът на Шин със сигурност ще има проблеми. Националите на Южна Корея са достигали до тази фаза на Световното първенство само 2 пъти. Почти невъзможно е тимът да продължи напред след Група F.

     

    World Cup

    <
    maja 2024
    Piłka nożna prognozy
    >
    {"4":"kwietnia 2024","5":"maja 2024","6":"czerwca 2024"}
    PnWtŚrCzPtSoN
    0102030405
    06070809101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031