Манчестър Сити започва от рано да оформя отбора си

    Манчестър Сити започва от рано да оформя отбора си
    Ivica Drusany / Shutterstock.com

    Манчестър Сити показа решителността си да изгради силен състав за следващия сезон с няколко ранни сделки. Мениджърът на Сити Пеп Гуардиола се очакваше да похарчи сериозни суми през това лято и той вече оправдава това очакване със закупуването на няколко нови играча.

    Първото ново попълнение в състава е добре-представящият се португалски полузащитник на Монако Бернардо Силва. Той ще премине в клуба от Манчестър за сума около 43 млн. паунда.

    След страхотния сезон изигран с фланелката на Монегаските, играчът привлече вниманието на редица клубове, сред които бе и Барселона.

    По данни на Скай Спортс бразилският вратар на Бенфика Едерсон е в Манчестър за да премине медицински прегледи преди да подпише с тима за сумата от 34.8 млн. паунда. Вратарската позиция в тима бе едно от проблемните звена в отбора, след като лятното попълнение Клаудио Браво изигра редица слаби мачове и бе изместен от Уили Кабайеро под рамката на вратата.

    Едерсон е само на 23-години и може да повиши сериозно конкуренцията в отбора. Не е изключено дори да заеме мястото на Браво, предвид силните изяви с фланелката на Бенфика през изминалите 2 години.

    Трансферът на бразилеца, вероятно ще предизвика раздяла с английския страж Джо Харт, който прекара един сезон под наем в италианския Торино. Най-вероятно опитния вратар ще се върне в Английската Висша лига през следващия сезон.

    Гражданите набързо освободиха място за нови играчи, освобождавайки Кабайеро, Гаел Клиши, Бакари Саня и Хесус Навас, чиито договори изтичаха през тази година. Ветеранът от  Кот Д`ивоар Яя Туре, също е с изтичащ договор, но се твърди, че неговият контракт ще бъде продължен.

    От гражданите се очаква да завършат по-напред от трета позиция през следващия шампионат,  а ако това не се случи, над Гуардиола ще надвиснат въпросителни относно способността му да ръководи отбор от Висшата лига.

     

    <
    czerwca 2024
    Piłka nożna prognozy
    >
    {"5":"maja 2024","6":"czerwca 2024","7":"lipca 2024"}
    PnWtŚrCzPtSoN
    0102
    03040506070809
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930