Кристъл Палас най-накрая показа класа

    Кристъл Палас най-накрая показа класа

    На хартия Кристъл Палас притежава доста приличен състав. Въпреки това обаче, Орлите имат доста проблеми с контузени играчи, което вреди на отбора.

    В понеделник вечер тимът на Сам Алардайс, изигра много силна среща и победи колебливия Арсенал с 3-0. Забележителният успех изведе Палас на 6 точки над зоната на изпадащите във Висшата лига.

    За сега нищо не гарантира, че Орлите ще се спасят, предвид тежката програма, която им предстои,  но малко по малко тимът започва да показва истинските си възможности.

    Привличането през зимата на Йоан Кабай, Кристиан Бентеке, Уилфред Заха и дори Мамаду Сако, показват амбициите на отбора да се изкачва в класирането. Трудният старт при бившия наставник Алън Пардю, свлече отбора до зоната на изпадащите.

    Въпреки това, проницателните трансфери на Сако и полузащитника Лука Миливоевич  помогнаха да се оздрави отслабения от контузии защитен вал, докато в атака Заха и бентеке се справят на ниво.

    Уилфред Заха започна да оказва влияние в отбора на Палас напоследък. Националът на Кот д'Ивоар отбеляза попадение и асистира на Бентеке в мача срещу Челси, а също така и в мача с Арсенал подаде за две от попаденията. Освен това не спря да тормози защитата на Топчиите до края на срещата. Без съмнение бившия играч на Манчестър Юнайтед ще бъде ключова фигура в състава до края на шампионата.

    Авансът на Палас пред отборите в зоната на изпадащите е 6 точки и това не е чак толкова много. Орлите все още имат да изиграят срещи с Ливърпул, Тотнъм, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Предвид факта, че и четирите отбора се борят за топ 4, мачовете с тях ще бъдат тежки.

    Ако Кристъл Палас съумее да покаже същата класа, която видяхме при победите над Челси и Арсенал, то отборът няма да има проблем да си осигури участие във Висшата лига на Англия и през следващия сезон.

     

    <
    czerwca 2024
    Piłka nożna prognozy
    >
    {"5":"maja 2024","6":"czerwca 2024","7":"lipca 2024"}
    PnWtŚrCzPtSoN
    0102
    03040506070809
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930