Какво показват ранните резултати от играта на празни стадиони?

    Какво показват ранните резултати от играта на празни стадиони?
    12.09.23 3441

    Бундеслигата продължава с пълни обороти вече две седмици след края на паузата поради пандемията от коронавирус. Фактът, че феновете най-после могат да наблюдават футбол от високо ниво на живо по телевизията е чудесен. Освен това, поне към момента първенството протича нормално в създалата се обстановка.

    Футболистите и феновете се придържат стриктно към новите правила, които включват- забраняване на достъпа на зрителите до трибуните и около стадионите, както и забрана на футболистите да празнуват групово отбелязаните попадения.

    Много от лигите в Европа и по света ще черпят вдъхновение от постигнатото в Германия. Примера дивисион е само един пример за това. Предполага се, че ръководството на първенството вече е получило детайлите относно решенията на Бундеслигата за продължаването на професионалния футбол.

    Въпреки че всеки тим ще изиграе оставащите си домакински двубои, това трябва да се случи без публика на стадиона. Нека разгледаме как играта на празни трибуни се отразява на отборите, две седмици след като Бундеслигата беше възобновена.

    Наблюдавахме 18 срещи, откакто сезонът беше продължен на 16 май. През този период настъпиха 3 домакински победи. За сравнение, преди паузата станахме свидетели на 7 такива победи в 18 двубоя. Два от тези 3 успеха на домакински терен след продължаването на кампанията бяха дело на претендентите за титлата - Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

    Що се отнася до резултатите от гостуванията, статистиката показва, че са постигнати 10 гостуващи победи в 18 мача. За сметка на това, преди прекъсването на сезона, отборите са записали само 4 победи като гост отново в 18 изиграни срещи. Футболистите все още се адаптират към новите условия за игра и е рано да прогнозираме дали тази тенденция ще се запази и занапред.

    Това може да е лоша новина за отборите, които се надяват на подкрепата от феновете си в трудните за тях моменти. Един пример за такъв отбор е Унион Берлин. Шест от последните 9 победи на тима в Бундеслигата са извоювани именно на собствен терен. Феновете на отбора го подкрепяха страстно през цялото време, след като се издигна в Първа Бундеслига през миналия сезон. Тимът, обаче, няма да може да разчита на тази подкрепа до края на сегашната кампания. От друга страна, за отбори като Вердер Бремен, например, които играят трудно пред собствената си публика, този факт може да се окаже положителен.

    Ще бъде интересно да проследим дали тенденцията ще се запази в остатъка от сезон 2019/20 на Бундеслигата, и дали ще окаже влияние върху крайното класиране на отборите.

    <
    Aprile 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"3":"Marzo 2024","4":"Aprile 2024","5":"Maggio 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930