Чонбък Моторс и Улсан Хюндай зададоха темпото на игра в К Лига 1 на Южна Корея

    Чонбък Моторс и Улсан Хюндай зададоха темпото на игра в К Лига 1 на Южна Корея
    12.09.23 6335

    Миналогодишният шампион - Чонбък Моторс и завършилият на второ място отбор на Улсан Хюндай определиха темпото в първенството през изминалия уикенд, след като и двата тима записаха победа. Двата отбора бяха изправени пред различни по класа опоненти, но в крайна сметка успяха да спечелят трите точки.

    Миналогодишният шампион, Чонбък Моторс, надигра един труден опонент в лицето на Сувон Блууингс с 1-0 в първия си домакински мач за сезона. Сувон завърши на осма позиция през миналата кампания, като единственият успех на тима беше спечелването на ФА Къп.

    Чонбък Моторс беше по-добрият отбор на терена в мача си срещу Сувон. Той доминираше на игрището с 60% владение на топка и 19 отправени изстрела. Чонбък Моторс, също така, записа 9 изстрела от очертанията на наказателното поле, докато Сувон Блууингс нанесе само един.

    Атаката на гостите се представи доста слабо, като само нападателят Адам Таргет направи няколко несполучливи опити в заключителните етапи на двубоя. Таргет беше голмайсторът на първенството през сезон 2019, като отбеляза 20 попадения. В последния си мач,обаче, той с нищо не показа, че може да повтори това постижение.

    Сувон Блууингс не успя да отправи точен изстрел през цялата среща. Всеки, който се надява, че тимът може да претендира за шампионската титла през настоящия сезон ще остане доста разочарован.

    Другият съперник за титлата на Чонбък Моторс - Улсан Хюндай победи с лекота вече изпадналия отбор на Сангжу Сангму с 4-0. Улсан си осигури победата още на полувремето, след като двата гола на Хуниор Неграо направиха резултата 2-0.

    Неграо е играл в 18 различни отбора през кариерата си. Преди да се присъедини към състава на Улсан, 33-годишният нападател беше част от друг отбор в К Лига 1 - Тегу. Неговите два гола в ранните етапи от новия сезон сложиха началото на борбата му за спечелване на Златна обувка.

    Той е традиционният изпълнител на дузпите за Улсан, като един от головете му срещу Сангжу дойде именно от бялата точка. Неграо е ключов футболист за тима, като той завърши на втора позиция в надпреварата за Златната обувка през изминалата кампания. Той записа 19 попадения, като не му достигна само един гол, за да изравни актива на Таргет.

    Изненадващо, Улсан регистрира само 48% владение на топката и общо 10 изстрела през целия двубой. Вратарят на тима, Джейю-Хван Сио, беше принуден да направи 3 спасявания. Крайният резултат от мача със сигурност, обаче, зарадва тима на Улсан Хюндай.

    През следващата седмица, тимът ще бъде изправен пред истинско предизвикателство, когато гостува на Сувон Блууингс. Ако домакините надиграят Улсан, то ще докажат, че всеки тим има реалната възможност да спечели шампионската титла в К Лига 1 през съкратения настоящ сезон.

    За разлика от Чонбък Моторс и Улсан Хюндай, които спечелиха своите мачове, завършилият на трето място отбор на Сеул не успя да се похвали със същото постижение. Тимът допусна три гола през второто полувреме и в крайна сметка загуби срещата с 3-1. Именно това непостоянно представяне на Сеул му попречи да претендира за шампионската титла през сезон 2019.

    Силно вероятно е Червено-черните да не успеят да създадат сериозна заплаха за първото място и през сегашната кампания. Сеул направи само 284 подавания, докато неговия опонент - Гангуон записа цели 650. Мениджърът Йънг-Су Чо трябва да намери начин, по който Сеул да се представя по-добре срещу тимовете завършили в топ 6 през предходната кампания. Само така тимът ще има шансове да се класира в Азиатската шампионска лига.

    <
    Aprile 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"3":"Marzo 2024","4":"Aprile 2024","5":"Maggio 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930