Новият сезон на Южнокорейската К Лига 1 стартира тази седмица

    Новият сезон на Южнокорейската К Лига 1 стартира тази седмица
    07.05.20 4284

    Изглежда все още има надежди за продължаването на професионалния футбол. Повечето първенства по света са прекратени заради пандемията от коронавирус, но въпреки това, К Лига 1 на Южна Корея взе решение да стартира новия сезон този уикенд.

    Първоначално сезонът бе  насрочен да стартира на 29 февруари и да приключи на 9 октомври, но поради пандемията от COVID-19 беше решено той да започне на 8 май.

    Добрите новини са, че промененият срок ще бъде спазен и първият двубой за сезон 2019/20 ще се състои на 8 май. Ще има известни промени в структурата на сезона, като той ще състои от 22 мача, плюс още 5 мача от финалната фаза за всеки отбор. Друг интересен детайл от новия сезон е, че Сангжу Сангму ще отпадне от първенството независимо на коя позиция се класира в таблицата. Това се дължи на факта, че тимът ще смени своята локация през 2021.

    Сангжу Сангму е един по-различен отбор, тъй като състава на тима се състои от южнокорейски футболисти, изпълняващи задължителната си двугодишна служба в армията. В отбора играят предимно млади футболисти и поради тяхния военен статут е забранено на Сангжу Сангму да привлича чуждестранни играчи.

    Зоната на изпадащите в К Лига 1 се състои от две позиции. Следователно, ако Сангжу Сангму се класира над тези позиции само последният отбор в класирането ще изпадне от лигата. Ако Сангжу Сангму завърши сезона на 12-о място (дъното на класирането), тимът над тях в таблицата ще играе плейофи за оставане в първенството.

    Миналогодишният шампион е Чонбък Моторс. Тимът е спечелил 5 шампионски титли през последните си 6 сезона и определено е доминиращата сила в южнокорейския футбол. Мениджърът на отбора е Жозе Мораиш, който е бивш асистент на Жозе Моуриньо. Той работеше съвместно с настоящия треньор на Тотнъм, като част от треньорския щаб на Реал Мадрид. Беше помощник-треньор в Интер и Челси, като освен това прекара и известно време като мениджър и на английския тим - Барнзли.

    Чонбък Моторс успя да спечели през миналия сезон петата си шампионска титла в 6 изиграни сезона, единствено благодарение на по-добрата си голова разлика. Улсан Хюндай нямаха късмет тогава и се надяват новия сезон да им донесе повече успехи. Тимът провежда домакинските си срещи на стадион „ Улсан Мунсу“ и е ръководен от бившия национал на Южна Корея - Ким До-хун. За отбора ще се състезават 4 чуждестранни футболисти -  Джейсън Дейвидсън, Дейв Бултуис, Хуниор Неграо и Бьорн Йонсен.

    Друг претендент за титлата в южнокорейската К Лига 1 е тима на Сеул. Те са единственият отбор след Чонбък Моторс, който е успял да извоюва шампионска титла през последните 6 години. Сеул е стигал 2 пъти до финал на Азиатска шампионска лига като в атаката на тима играе бившият нападател на Арсенал и Монако - Парк Чу-Йонг.

    Основите фаворити за спечелване на шампионската титла през този сезон на южнокорейската К Лига 1 са гореспоменатите три отбора. Не трябва да изключваме, обаче, влиянието на Поханг Стийлърс, който последно вдигна шампионската титла през 2013 година.

    <
    Aprile 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"3":"Marzo 2024","4":"Aprile 2024","5":"Maggio 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930