Напрежение във феновете на Ливърпул предвид опасността от анулиране на сезона

    Напрежение във феновете на Ливърпул предвид опасността от анулиране на сезона
    29.04.20 2953

    Докато очевидно по света се случват много по-важни неща в момента от професионалния футбол, спортът остава неизменна част от живота на много хора. Милиони футболни фенове по света се надяват сезонът да бъде възобновен възможно най-скоро, за да могат да се насладят на това, което обичат и да разнообразят своето ежедневие.

    Със сигурност всички ще се радваме да се завърнем към типичните закачки около футбола. От друга страна, в социалните мрежи, особено в Twitter, феновете на съперничещите си отбори не спират да се шегуват помежду си, въпреки създалата се ситуация. Тези закачки са особено присъщи за надпреварата за шампионска титла в Премиър лийг.

    Феновете на Ливърпул се надяват настоящата кампания да бъде подновена възможно най-скоро, за жалост това може да се случи едва, когато е безопасно. С напредване на времето, започва да изглежда все по-малко вероятно, че сезон 2019/20 ще бъде продължен и приключен след изиграване на пълния брой оставащи мачове.

    Холандската Ередивизия вече обяви, че настоящата кампания няма да бъде завършена, като няма да има шампион или изпаднали отбори. На 28 април беше обявено, че сезонът няма да бъде довършен и във френската Лига 1 и 2.

    Френското правителство издаде заповед, която забранява провеждането на спортни събития, включително и на празни трибуни до септември. Министър-председателят, Едуар Филип, обяви спортния сезон 2019/20 във Франция за приключен, но Френската футболна асоция все още трябва да реши как да процедира относно издигането на отборите в по-горни лиги и какво да направи с изпадащите отбори, и евентуалните шампиони в съответните първенства. Няма идеален начин този проблем да бъде разрешен, като е вероятно те да последват примера на Нидерландия и да приключат сезона без да има шампиони или изпаднали отбори.

    Европейските първенства разполагат с краен срок до 25 май да съобщят на УЕФА, дали искат да завършат сезона или той да бъде прекратен. Директорът на Холандската футболна федерация смята, че е малко вероятно Висшата лига на Англия да успее да завърши сегашния сезон. Това са доста лоши новини за феновете на Ливърпул, които очакваха с нетърпение любимият им отбор да спечели шампионската титла за пръв път от много време насам.

    В допълнение на тези твърдения, главният лекар на ФИФА съветва футболните асоциации да забравят за настоящия сезон и да се фокусират върху подготовката на следващия. Като лекар, той е скептичен относно продължаването на настоящата кампания, предвид създалата се ситуация на пандемия от коронавирус. Преди да продължи той каза, че представя гледната точка на един лекар, и че не може да говори от името на организаторите на мачове, но от чисто медицинско становище, той е доста скептичен.

    Феновете на Мърсисайдци биха искали сезона да остане отворен, докато не бъде завършен, дори това да означава изместване на следващия сезон за по-късна дата. Тези фенове, които не желаят Ливърпул да спечели шампионската титла в Премиър лийг, биха искали кампанията да приключи без шампион, а сезон 2020/21 да започне нормално, дори ако е по-късно от обичайното.

    Към момента няма перфектно решение относно това как да завърши този сезон на Висшата лига в Англия. Въпреки това, щом други големи европейски първенства като Лига 1 и Ередивизия прекратяват настоящата си кампания, то би трябвало да очакваме и подобно решение от страна на ръководството на Премиър лийг. Това би била лоша новина за Ливърпул.

    <
    Aprile 2024
    Calcio pronostici
    >
    {"3":"Marzo 2024","4":"Aprile 2024","5":"Maggio 2024"}
    LunMarMerGioVenSabDom
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930