Ралф Рангник започва работа в Манчестър Юнайтед

    Ралф Рангник започва работа в Манчестър Юнайтед
    30.11.21 2134

    Ралф Рангник беше назначен за временен мениджър на Манчестър Юнайтед миналата седмица и германецът ще поеме отбора до края на сезона.

    Той ще започне в понеделник и в първия си мач ще изведе Юнайтед на ,,Олд Трафорд” в четвъртък вечер срещу Арсенал.

    Оле Гунар Солскяер направи много добри неща през времето си като треньор на Червените дяволи, но последните резултати бяха доста под очакванията на феновете.

    Тежката загуба у дома от Ливърпул, поражението от Манчестър Сити и срамния обрат от 4-1 в Уотфорд сложиха край на времето на норвежеца като наставник на гранда от Манчестър.

    И така, какво може да очакваме от Манчестър Юнайтед под ръководството на Рангник в междинния кръг от Премиър лийг?

    За германеца ще бъде трудно да предаде всичките си идеи на играчите само за 3 дни. Очакваме, обаче, да видим някаква промяна в начина, по който Манчестър Юнайтед играе през последните месеци, и това ще включва значително подобрение в пресата, когато топката не е в тяхно владение.

    Въпреки всичко, по-важна ще бъде формата на отбора, когато се защитават, а към края на периода на Солскяер, този фактор не работеше в тяхна полза.

    Играчите допускаха грешки в защитните зони и въпреки че това са индивидуални неточности, Рангник ще се стреми да ги сведе до минимум, като накара отбора да се брани по-добле.

    В предни позиции очакваме нападателите на Червените дяволи да бъдат по-компактни, което би трябвало да позволи на защитата да бъде по-организирана.

    Недопускането на противника да създава положения чрез много пасове е една от ключовите области на отбраната в стила на игра на Рангник и това ще бъде жизненоважно, ако Манчестър Юнайтед иска да се издигне в таблицата на английското първенство и да се класира за Шампионската лига.

    По отношение на формацията, се очаква да видим 4-3-3 или 4-2-3-1 и според това дали тимът владее топката, да се нагажда към определената ситуация.

    Поради липсата на качествени защитници, особено от дясната страна, изглежда малко вероятно Рангник да тръгне по стъпките на Томас Тухел и да играе с трима отзад, въпреки успеха, който бившият мениджър на Пари Сен Жермен има в Челси с тази схема на игра.

    Феновете на Манчестър Юнайтед ще се надяват да видят тактическо майсторство от Рангник, но си струва да се отбележи, че той е бил мениджър само на два отбора от 2011 г.

    Това не означава, че идеите му няма да проработят, напротив, те се използват до известна степен вече във Висшата лига с огромен успех.

    Въпреки това си струва да се отбележи, че Рангник не е имал голям практически опит в треньорството през последното десетилетие и ще бъде интересно да видим дали това ще се окаже проблем.

    <
    Avril 2024
    Football prédictions
    >
    {"3":"Mars 2024","4":"Avril 2024","5":"Mai 2024"}
    LunMarMerJeuVenSamDim
    01020304050607
    08091011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930